Hier staan wij voor!

Als therapeuten bij Ji Yuan Tang behandelen wij vooral klachten waarvoor de Westerse Geneeskunde geen of onvoldoende hulp biedt. Met ons persoonlijke advies krijgt u meer inzicht in uw eigen gezondheid en kunt u deze zelf ook beter beïnvloeden. Om u als patiënt zo goed mogelijk te helpen, investeren wij continu in het verdiepen van onze kennis en in het verbeteren van onze vaardigheden.

Professionele gezondheidszorg

Ji Yuan Tang biedt met Traditionele Chinese Geneeskunde professionele gezondheidszorg aan. De focus ligt hierbij op ‘traditioneel’. Dit betekent dat wij onze vakkennis baseren op klassieke teksten. Daarbij zorgen wij ervoor dat onze werkwijze past binnen het Westerse ‘doen en denken’ van de patiënten. Onze principes:

  • wij behandelen met name klachten waarvoor de Westerse Geneeskunde geen of onvoldoende uitkomst biedt;
  • wij willen de preventieve kracht van TCG voor uw gezondheid aantonen;
  • wij zullen hiervoor permanent onze TCG-kennis en -vaardigheden verbeteren en verdiepen.

Ji Yuan Tang

In het ‘Chinese denken’ is het heel belangrijk dat de bedrijfsvisie zich weerspiegelt in de bedrijfsnaam. De naam van onze praktijk ‘Ji Yuan Tang’ is ons gegeven door prof. dr. Li Jie. Een bekend citaat van Sun Si Miao, een beroemde Chinese dokter uit de Sui en Tang-dynastie, fungeerde daarbij als bron. Het citaat bestaat uit vier karakters: Bó Jí Yi Yuán die het volgende betekenen:
Bó - verkrijgen;
Jí - ultiem, zo omvangrijk mogelijk;
Yi - geneeskunde;
Yuán – bron.

Vrij vertaald betekent het citaat “het zo omvangrijk mogelijk (in de breedte en de diepte) onderzoeken van de bron van de Traditionele Chinese Geneeskunde om kennis te verkrijgen en ons eigen te maken”. Prof. dr. Li Jie heeft voor de naam van onze praktijk twee karakters uit dit citaat gekozen: ‘Jí en Yuán’. Deze heeft hij gecombineerd met het karakter Táng, wat kliniek of praktijk betekent.