Goede begeleiding

Begeleiding van de zwangerschap met behulp van acupunctuur kan een gezonde en harmonische ontwikkeling van de baby en een eveneens harmonische en ongestoorde beleving van de zwangerschap door de vrouw bevorderen.

Fysieke zwangerschapsklachten zoals bijvoorbeeld misselijkheid en braken, maagzuur en rugpijn kunnen met Acupunctuur en, indien van toepassing, een voedingsadvies goed behandeld worden. Emotionele onevenwichtigheid tijdens de zwangerschap kan gereguleerd en geharmoniseerd worden. Denk hierbij onder meer aan slaapproblemen, angsten, onzekerheid en sterke bezorgdheid
De talloze klachten, welke reeds buiten de zwangerschap bestonden en welke men tijdens de zwangerschap graag op een andere manier wil behandelen, worden hier niet allemaal apart genoemd.
Ook worden goede resultaten bij het draaien van het baby in stuitligging gezien. Acupunctuur kan een bijdrage aan een harmonische en adequate voortgang van de bevalling leveren. Zo kunnen bijvoorbeeld de weeën gereguleerd of in de laatste fase gestimuleerd worden en de pijn tijdens de baring verlicht worden.
In en na het kraambed kunnen door acupunctuur problemen met borstvoeding behandeld en hetherstel bevorderd worden.