Vruchtbaarheid en kinderwens

Aanpassing van de leefstijl in de maanden voor de conceptie kan de kwaliteit van eicellen en sperma verbeteren. Dit draagt uiteindelijk bij aan de constitutie van het kind. Een behandeling met Acupunctuur en Chinese kruiden kan een natuurlijke conceptie bevorderen. TCG ondersteunt ook kunstmatige bevruchting (IVF, IUI of ICSI) en vermindert de bijwerkingen hiervan.

Leefstijl en conceptie:
De Traditionele Chinese Geneeswijze heeft een lange geschiedenis in het bepleiten van een gezonde leefstijl van zwangere vrouwen. Doel is de zwangerschap en bevalling zo goed mogelijk te laten verlopen en te zorgen voor gezonde baby’s. De gezonde leefstijl geldt niet alleen voor de periode tijdens de zwangerschap maar ook voor de periode ervóór. Vruchtbaarheidsbevordering is erop gericht het lichaam te assisteren bij de productie van de gezondste eicellen en het gezondste sperma. De periode van eicelontwikkeling tot ovulatie bij een vrouw beslaat ongeveer honderd dagen. Een man heeft ongeveer 116 dagen nodig om de spermaproductie te voltooien. Paren met een kinderwens adviseren wij om deze periode – de vier maanden die voorafgaan aan mogelijke conceptie – gezond te leven. Ofwel: proactief te kiezen voor een gezond dieet en verblijf in een gezonde omgeving.
Dit is de allerbelangrijkste bijdrage die ouders kunnen leveren voor hun kinderen – belangrijker zelfs dan voeding, kleding en opleiding. Kinderen die het leven beginnen met een sterke, gezonde erfenis (Jing Qi, zoals het in de TCG wordt genoemd) starten het leven goed en hebben een sterke constitutie.

Bevorderen van vruchtbaarheid:
Als u en uw partner kiezen voor een natuurlijkere manier van zwanger worden, dan kijken wij naar aspecten van uw dieet en uw levensstijl. Afhankelijk van de diagnose worden de behandelingen gericht op bijvoorbeeld de regulatie van de menstruatiecyclus of het opwekken van ovulatie. Bij mannen zijn de behandelingen gericht op de verbetering van zowel de kwaliteit, de kwantiteit als de beweeglijkheid van het sperma. En op verhoging van het libido of het verhelpen van impotentie.

Begeleiden en behandelen tijdens IVF, IUI of ICSI:
We begeleiden en behandelen in onze praktijk vrouwen én mannen die te maken hebben met verminderde vruchtbaarheid. Met name voorafgaand of tijdens het traject van IVF, IUI of ICSI kunt u, door middel van de behandelingen, de kans op zwangerschap vergroten.
Als u meer wilt weten over onze werkwijze ten aanzien van vruchtbaarheidsproblemen en/of fertiliteitsbevordering neemt u dan gerust contact met ons op.
Het is wenselijk dat u minimaal drie maanden voor een IVF-, IUI- of ICSI- poging met de behandelingen start. Ook als de datum van behandeling dichterbij ligt, kunt u een afspraak met ons maken. Datzelfde geldt als u op korte termijn gaat beginnen met de toediening van hormonen.