Genezen met natuurlijke kruiden

Kruiden hebben een sterke inwendige werking omdat u ze inneemt via de mond. Elk kruid heeft een eigen karakter dat aansluit op specifieke energieniveaus in het lichaam. Daarom zijn kruiden uiterst geschikt voor het herstellen van een interne disbalans, zoals bij vermoeidheid en chronische klachten.

Traditionele kruidengeneeskunst:
Genezen met kruiden is zo oud als de geschiedenis. Traditionele culturen zoals de Chinese, Tibetaanse en Indiase hebben deze kunst zorgvuldig bewaard. Nu de grenzen van de Chinese cultuur voor de wereld open zijn, kunnen we de kennis hier in het Westen aanwenden. In China zijn natuurlijke kruiden voor het eerst beschreven door dokter Shen Nong. Dit was in de eerste eeuw voor Christus. Hij stelde hiermee de eerste materia medica op. Alle huidige boeken en andere werken zijn hierop gebaseerd. De traditionele Chinese kruidentherapie gebruikt substanties van plantaardige, minerale en dierlijke oorsprong.

Chinese kruidenmedicijnen:

Chinese kruidenmedicijnen komen voor in ruwe vorm, in poedervorm, als pillen en als decoctie*. De werking van kruiden zou je kunnen vergelijken met de werking van bijvoorbeeld koffie of suiker. Het drinken van koffie heeft een directe uitwerking op ons lichaam en op onze geest. Een kruidenformule is een combinatie van kruiden met elk een verschillende medicinale werking.Met behulp van de Chinese diagnostiek wordt de energetische disbalans, en daarmee de oorzaak van de klacht, vastgesteld. Vervolgens wordt een persoonlijke kruidenformule voorgeschreven om deze disbalans te herstellen. Eczeem kan bijvoorbeeld een uiting zijn van buitensporige Hitte binnen het lichaam. De hitte manifesteert zich als eczeem op de huid. Een kruidenformule wordt in dit geval voorgeschreven om deze interne hitte te klaren. Niet alleen het symptoom, maar ook de wortel van het probleem wordt dus aangepakt. De Chinese kruidentherapie heeft een duidelijke relatie met voeding. Zoals een spreekwoord zegt: "Je bent wat je eet". Bij eczeemklachten is er een duidelijk verband tussen voeding en klachten.

*De kruidenmedicijnen worden geleverd door geregistreerde apotheken. In onze praktijk betrekken we de kruidenmedicijnen(in poedervorm) van de NatuurApotheek, die alleen op recept levert. U betaalt de medicijnen direct aan de apotheek.